VISEON LDD 14
Bij de IAA 2010 in Hannover presenteerde VISEON de nieuwe serie ov-dubbeldekkers. Twee varianten stonden prominent op de stand en trokken veel belangstelling. De vormgeving binnen en buiten maar ook de hoogwaardige interieurs gaven een beeld van de nieuwe mogelijkheden om het openbaar vervoer aantrekkelijker en vooral efficienter te maken.

Voor mijn volgende modelbouw project heb ik gekozen voor de variant als hier boven te zien, met eenvoudig meubilair geschikt voor de voorstad lijndiensten.

Met mijn busmodel wil ik ook een hommage brengen aan het (Duitse) bedrijf Viseon en zijn visionaire leiders en designers, die helaas in de concurrentieslag in de buswereld ten onder zijn gegaan. Om de zo toekomstgerichte concepten en projecten, ook bij de touringcars, te kunnen uitbouwen en financieren had het bedrijf een overeenkomst gesloten met de China Youngman Automobile Group, die daarmee een meerderheidsbelang in het bedrijf verwierf. Helaas zijn toezeggingen en verplichtingen door deze investeerder vanaf maart 2013 niet meer na gekomen en Viseon is inmiddels geschiedenis.
Viseon werd opgericht op 1 juli 2008 door 2 voormalige NEOPLAN managers, nadat MAN had aangekondigd de busproductie in de voormalige Neoplan vestiging in Pilsting te beŽindigen.
Veel Viseon medewerkers waren vůůr de overname van Neoplan door MAN (in 2001) ook al werkzaam voor Neoplan, en bekend met de geavanceerde en innovatieve busbouw.
De eerste aanzet voor het busmodel, uiteraard in schaal 1:50.
upload 18-07-2018
© www.pcreest.nl
Het resultaat:
Situatie 01-2018
of terug naar:
of volgende pagina: