Setra
De basis voor het bedrijf werd in 1893 in Ulm gelegd door Karl Kässbohrer, toen hij een wagenmakerij begon. Al snel werd omgeschakeld op de opbouw van gemotoriseerde voertuigen. Na zijn plotselinge en vroege dood in 1922 namen de zonen Karl jr. en Otto het bedrijf over en brachten het bedrijf tot verdere bloei.
Een keerpunt in de busbouw kwam in het jaar 1951, toen zij hun 1e zelfdragende bus presenteerden, met de productnaam "Setra" (van "Selbsttragend") en daarmee niet langer afhankelijk waren van door derden aangeleverde buschassis.
Eind 90'er jaren is de productie van Setra-bussen overgenomen door Mercedes Benz en is de gezamenlijke busproductie ondergebracht bij de nieuwe busdivisie "Evobus".
SETRA HDH 215; 1988
Mercedes-motor 354 pk


Model: Monti, Tsjechië.


Het betreft hier een bouwpakket met kunststof onderdelen, die d.m.v. "snap-on"-systeem in elkaar worden geklikt. Het levert (voor weinig geld) een zeer acceptabel model op, dat de schaalverhouding tussen 1:48 en 1:49 ligt stoort niet echt.

De heldere voorruit komt uit een jaren later gekochte 2e bouwdoos, hierdoor kon de te donkere, niet realistische, voorruit worden vervangen.
Naar de volgende pagina:
© www.pcreest.nl  04-2009