NEOPLAN Centroliner
Verbouwingsproject
Op dit moment alleen zaagwerk in de gelede bus, door het achterste deel van de aanhanger te verbinden met het voorste deel van de voorwagen ontstaat het gewenste model met 1 uitstapdeur, vlak vr de achteras. Om het geheel een mooi aanzien te geven, gebruik ik de witte dakplaat van de solowagen. Op de 2 laatste foto's is de bus op proef samengevoegd, de definitieve montage kan pas nadat de metalen delen van hun verflaag zijn ontdaan.
Het interieur van de geledebus is ook veel fraaier uitgevoerd en dus bij uitstek geschikt voor mijn bouwproject.
Uit de restanten kan ik wellicht nog een korte MAN versie maken, wellicht dat de Lion's City M hiermee te maken is.
Om een 1:50 model van de Neoplan Centroliner te maken, ga ik gebruik maken van 2 Siku-modellen van de MAN Lion's City. Deze modellen zijn relatief goedkoop en lenen zich dus bij uitstek voor een totaal-verbouwing. Hierbij zal de achterzijde van de gelede bus worden verenigd met de voorzijde van de solo-wagen. U kunt de verbouwing op deze pagina volgen.
Op bovenstaande 3 foto's is de voortgang te zien. Het typische Neoplan-front is klaar en de achterzijde heeft een andere vorm n Neoplan-achterlichten gekregen.
Het interieur-bodem is samengevoegd. Goed te zien is dat de typische oplopende vloer na de uitstapdeur zich ook liet realiseren. Hiervoor was het echter wel nodig om tussen de wielkasten delen van de wielophanging weg te slijpen (op de bovenste foto te zien).

Inmiddels is de "echte" Neoplan Centroliner geschiedenis geworden, eind 2008 werd de productie door MAN gestaakt.
Bovenstaande foto's geven een indruk van de verbouwingen aan het interieur. Na de middendeur loopt de vloer nu schuin op. De mooie Siku-stoelen zijn beplakt, op zelfklevend papier geprint heb ik geprobeerd de stoelen een realistisch aanzien te geven.
De in- en uitstapdeuren zijn vastgezet, het Siku-deursysteem is niet realistisch. Bovendien moesten de deuren een beter aanzien krijgen, als model waren ze te klein.
Nog een paar detailbeelden, de bestuurdersplaats is zo realistisch mogelijk nagemaakt. Met behulp van de computer en het programma "Paint" zijn leuke resultaten te halen. Zo ook met de detaillering van het plafond, zie onder.
Het model is klaar.
Het model van de Neoplan Centroliner N 4516 is klaar, het eindresultaat kunt u zien via onderstaande button:
www.pcreest.nl;  updated 22-11-2009
of ga naar het volgende model in aanbouw: