In 1985 werd in Shanghai de "Shanghai WanXiang Automobile Co. LTD" opgericht. Het bedrijf stond onder de directe leiding van het Shanghai Justice Bureau, dus een volledig door de overheid gecontroleerde onderneming.
Het gebrek aan techniekkennis leidde er toe dat in 2006 een joint venture met Daewoo (Korea) werd aangegaan en een nieuw fabriekscomplex in gebruik werd genomen met een productiecapaciteit van 5000 bussen per jaar, met een doelstelling van export van 2500 bussen per jaar. Anno 2011 produceert de onderneming "WanXiang DaeWoo" 3000 bussen per jaar, en draait nog in 1 ploegendienst.
Het productprogramma is nog behoorlijk conventioneel, onderstaand model is daar een voorbeeld van.
DAEWOO
(China)
"Daewoobus SXC6120G3"; actueel (2011) Chinees stad-/streekbustype;

Modelproducent: "Master" / "Shenlan.Asia".


Gegevens van de originele bus:
Daewoo-diesel, type DL08 (Euro 3) met een cylinderinhoud van 7,64 ltr. en een vermogen van 300pk., Daewoo 5 versnellingsbak; maximum snelheid 95 km/h.
Lengte 11,94 mtr., breedte 2,49 mtr., hoogte 3,34 mtr., capaciteit 88 passagiers;
instaphoogte 38 cm., vloerhoogte tot na de uitstapdeur 65 cm., daarna oplopend.
Naar de volgende pagina:
of terug naar de overzichtpagina:
www.pcreest.nl  12-08-2011
Via een vriend heb ik dit bijzondere busmodel vanuit China ontvangen, het model wordt buiten China niet in de handel gebracht.
Hoewel de originele bus niet modern oogt en ook technisch sterk afwijkt van onze maatstaven (o.a. geen lage vloer, een kleine motor), is het model wel erg mooi qua detaillering en vormgeving. Het interieur heeft mooi gevormde stoelen, het plafond is zeer gedetaileerd weergegeven en de bedrukking is loupezuiver (ook op enkele nood-ramen). Het dashboard is fraai, evenals de betaaltafel. Daarnaast is veel aandacht besteed aan het motorcompartiment.
De raamstijlen zijn zorgvuldig met zwarte verf gecamoufleerd, waardoor de opgeplakte raampartij mooi oogt. De bedrukking van de raampartij is helaas niet compleet, de inkleuring met zwarte verf is niet volledig doorgevoerd.
Over de Chinese chauffeur mogen de meningen verdeeld zijn........

Kortom, een zeer fraai model van een op zich niet bijzondere bus.